Najpierw twardy jak skała, a potem miękki, czyli chleb w starożytności

0

Chleb to współcześnie podstawa codziennej diety w wielu kulturach. W Rumunii pajdami chleba zagryza się niemal wszystko, poczynając od zup a kończąc na ziemniakach. W Polsce bez kanapek, tostów, zapiekanek i grzanki kuchnia nie byłaby już taka sama.

Może dlatego, że pieczenie chleba ma już bardzo długą tradycję, archeolodzy co i raz trafiają podczas wykopalisk na…


Dalsza część artykułu dostępna
W PRENUMERACIE


Archeologia - Historia - Etnografia


Subskrypcja Archeolog.pl to:










Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się:

Nie posiadasz jeszcze konta?

Share.

O autorze

Magdalena Kornetka

Członek zespołu redakcyjnego Portalu Informacyjnego Archeolog.pl. Z wykształcenia polonista i ekonom, z zamiłowania podróżnik, dziennikarz oraz antropolog. Autor wielu publikacji w tym książek, poradników i artykułów popularnonaukowych.

Zostaw komentarz