Kultura stołu Słowian

0

„Zapewne zdolniejsi i zamożniejsi pili piwa lepsze, cięższe i mocniejsze. Zaś na stołach zamożniejszych, i też nie na co dzień, pojawiały się miody sycone oraz importowane (a może i krajowe) wina.”

Z Małgorzatą Krasną-Korycińską, archeologiem i autorem książki „Słowianie i wikingowie przy stole” rozmawia Robert Wit Wyrostkiewicz


Dalsza część artykułu dostępna
W PRENUMERACIE


Archeologia - Historia - Etnografia


Subskrypcja Archeolog.pl to:










Jeżeli posiadasz już konto, zaloguj się:

Nie posiadasz jeszcze konta?

Share.

O autorze

Robert Wit Wyrostkiewicz

Redaktor Naczelny Portalu Informacyjnego Archeolog.pl, dziennikarz, były wiceprezes Katolickiego Stowarzyszenia Dziennikarzy, redaktor w miesięczniku "Historia Zakazana", współzałożyciel Komitetu Zachowania Reduty Ordona, prezes Mazowieckiego Stowarzyszenia Historycznego "Exploratorzy.pl", uczestnik wielu badań archeologicznych i poszukiwawczych realizowanych przez takie podmioty jak PMA, SNAP czy prywatne firmy archeologiczne.

Zostaw komentarz